Topoľčany
13. augusta (TASR) - Obyvatelia Topoľčian pripravili najväčšiu omeletu
na Slovensku. Na jej prípravu použili 1380 kusov vajíčok, čím o 358
kusov prekonali doterajší rekord, ktorého držiteľom boli Žilinčania.
Samotné rozbíjanie vajíčok trvalo 19 minút, miešanie na ohni 31 minút a
pod pokrievkou ďalších desať minút, informovala radnica. Certifikát o
slovenskom rekorde prevzala za mesto Topoľčany primátorka Alexandra
Gieciová.
Príprava rekordnej omelety bola súčasťou tohtoročných hodov, ktoré sa v
nedeľu skončili v Topoľčanoch. Sprevádzali ich viaceré koncerty,
divadelné predstavenia i slávnostná svätá omša. Pre návštevníkov bol
pripravený Stôl štedrého Žochára. Mestský piknik pri slávnostne
prestretých stoloch s hudbou a sprievodným programom vznikol ako oslava
spolupatričnosti medzi Topoľčancami a už tradične bol otvorený pre
všetkých, skonštatovala primátorka.